Fysioterapiaa etäyhteydellä

Olemme Käsikeskus Avosektorissa panostaneet etäfysioterapian kehittämiseen, ja nyt meiltä onkin mahdollista saada fysioterapiapalveluita myös etäyhteydellä.

Etäfysioterapia voi olla sopiva vaihtoehto, jos esimerkiksi matka paikan päälle on pitkä tai olet sairauden / karanteenin takia estynyt. Etäyhteys on hyvä keino myös silloin, kun kaipaat lyhyttä konsultaatiota tai tarkennusta jo saamiisi ohjeisiin.

Mitä etäfysioterapia tarkoittaa?

Etäfysioterapiassa olet videoyhteydessä omaan fysioterapeuttiisi, joka videon välityksellä haastattelee, tutkii ja ohjaa harjoitteita sekä seuraa harjoittelun etenemistä yksilöllisesti kuten tavallisellakin fysioterapiakäynnillä. Erona etäfysioterapiassa on luonnollisesti kosketuksen avulla tapahtuvan ohjaamisen ja tutkimisen puuttuminen.

Etätapaaminen toteutetaan käyttäen Zoom-palvelua, jonka käyttöön saat fysioterapeutiltasi ohjeet etukäteen. Ohjeiden mukana saat myös linkin, josta pääset jo etukäteen tutustumaan ohjelmaan ja testaamaan esimerkiksi tietokoneesi äänien toimivuutta. Tapaamiseen tarvitset webkameran ja mikrofonin, jotka löytyvät yleensä automaattisesti uusimmista kannettavista. Myös puhelimen tai tabletin käyttö on mahdollista, mutta tietokoneen suuremmalta ruudulta seuraaminen on helpompaa. Kuntoutuksessa voidaan käyttää apuna Physiotoolsin remote trainer-ohjelmistoa, jolla saadaan jaettua helpot ja selkeät video-ohjeet harjoituksista suoraan asiakkaan tietokoneruudulle. Ennen tapaamista on hyvä ottaa valmiiksi esille kaikki tarvittavat harjoitteluvälineet sekä kalenteri jatkotapaamisen sopimista varten.

Hoitosarjasi voi sisältää sekä paikan päällä tapahtuvaa että etäfysioterapiaa. Sinulle sopivimmasta yhdistelmästä voit keskustella fysioterapeuttisi kanssa. Lisätietoja saat fysioterapeutiltasi tai toimistomme numerosta (03) 3124 3100.