Fysioterapia Avosektorissa

Ajanvaraus fysioterapiaan puh. (03) 3124 3100

Fysioterapia-aikoja voit varata myös nettiajanvarauksemme kautta

Fysioterapiaan voi tulla oma-aloitteisesti ilman lääkärin lähetettä.

Ensimmäinen fysioterapiakäynti alkaa aina alkututkimisella, jonka pohjalta suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa fysioterapian kulun. Omatoiminen harjoittelu on tärkeä osa monien vaivojen kuntoutusta, minkä vuoksi pyrimme aktivoimaan asiakasta kotiharjoitteluun jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Vastaanottokäynneillä valitsemme ja toteutamme asiakkaalle sopivia harjoituksia, teemme harjoittelua tukevia käsittelyjä sekä hoidamme tarpeen mukaan kipua ja turvotusta.

Fysioterapia sisältää asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti:

  • Terapeuttista harjoittelua, mm. liikkuvuus-, liikehallinta- ja voimaharjoittelu
  • Nivelmobilisaatiota
  • Pehmytkudoskäsittelyjä
  • Turvotuksen hoitoa
  • Kinesioteippausta
  • Fysikaalisia hoitoja, mm. laser- ja parafiinihoidot
  • Fysioterapeutin ohjaamia käsiryhmiä
  • Käsiklinikkatoimintaa

Fysioterapiaa on mahdollista toteuttaa myös etäfysioterapiana asiakkaan ja fysioterapeutin yhdessä näin sopiessa.

Lisätietoa yleisimmistä fysioterapiassa hoidettavista yläraajavaivoista saat täältä.

Harjoitussali

Harjoitussalimme on asiakkaan käytössä omatoimiseen harjoitteluun fysioterapiasarjan aikana tai sen jälkeen pientä maksua vastaan. Lisäksi fysioterapiasarjan jälkeen asiakkaalla on mahdollisuus jatkaa harjoittelua fysioterapeutin valvovan silmän alla Avosektorin käsiryhmissä. Käsiryhmät ja käsiklinikka sopivat hyvin lievempien ranne- ja olkapäävaivojen kuntoutukseen ja ennaltaehkäisyyn myös ilman edeltävää fysioterapiajaksoa.

Käsiterapia

Käsiterapia on fysioterapian (ja toimintaterapian) erikoisala, joka on keskittynyt sormien ja käden alueen ongelmien ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen. Fysioterapeuttinen käsiterapia sisältää käden alueen liikkuvuus-, hallinta- ja voimaharjoituksia, fysioterapeutin tekemiä nivelten ja pehmytkudosten käsittelyjä, kylmä- ja lämpöhoitoja sekä ohjausta tarvittavien tukien ja apuvälineiden hankinnassa ja käytössä.

Avosektorissa käsiterapiaa toteuttavat käsiin erikoistuneet fysioterapeutit. Ammattitaitoinen kuntoutus on sormi- ja ranneleikkausten jälkeen tärkeää hyvän leikkaustuloksen varmistamiseksi. Oikeanlaisella kuntoutuksella on joissain tapauksissa mahdollista jopa välttää leikkaus, kun vaiva saadaan kuriin harjoittelemalla.